Boekpresentatie: de vreselijke vriendinnen van mijn moeder

Op zondagmiddag 3 maart wordt het boek  De vreselijke vriendinnen van mijn moeder: portret van een vrouwenhuis van Martine van Rooijen gepresenteerd in Sociëteit De Harmonie.

Haar moeder stapte in de jaren '70 het pas geopende en tamelijk radicale vrouwenhuis in Groningen binnen. Als jonge dochter was Martine van Rooijen daar destijds nogal ongelukkig mee. Dat blijkt wel uit de titel van haar boek die de geschiedenis van het vrouwenhuis beschrijft: De vreselijke vriendinnen van mijn moeder. 

Vrouwenhuizen

In de jaren ’70 ontstonden op vele plaatsen in het land deze vrouwenhuizen. De geschiedenis daarvan wordt in dit boek beschreven aan de hand van dat in Groningen. Samen met het vrouwenhuis  in Amsterdam was dit wel een tamelijk radicale variant. Voordeel voor het verhaal nu  is dan dat de toenmalige discussiepunten nog scherper naar voren komen.

Martine van Rooijen legt in haar boek een bijzonder stuk stadsgeschiedenis vast. Ze heeft kunnen putten uit haar eigen herinnering, archiefmateriaal, de nagelaten stukken van haar moeder en vooral uit gespreken met de mede-bewoonsters die ze vroeger zo verschrikkelijk vond. Dat laatste blijkt inmiddels gehele ten onrechte.

Meer informatie

Nadere informatie over de locatie en de bereikbaarheid, via Sociëteit De Harmonie. Boekhandel Godert Walter is aanwezig en zal na de boekpresentatie de boekverkoop verzorgen. Kun je onverhoopt niet aanwezig zijn, dan is het boek vanaf heden ook te bestellen bij elke boekhandel in Nederland en via Uitgeverij Passage.