Over ons

In 2019 is het 100 jaar geleden dat Nederlandse vrouwen actief kiesrecht verkregen. De Groninger arts Aletta Jacobs speelde een belangrijke rol in de strijd die daaraan vooraf ging. Inmiddels is veel bereikt als het gaat om gelijkheid en inclusiviteit, maar ook anno 2019 zijn er nog tal van blinde vlekken en hete hangijzers. Daarom is er reden voor feest, maar ook voor reflectie, debat en actie.

Groningen viert 100 jaar vrouwenkiesrecht

Op initiatief van het Groninger Museum en de Verhalen van Groningen bundelen Groninger organisaties, klein en groot, hun krachten om van 2019 een fantastisch themajaar te maken. Feminisme wordt breed en inclusief opgevat, gevierd, bevraagd en opnieuw uitgevonden met activiteiten waarbij verleden, heden en toekomst samenkomen. Geschiedenis, kunst, theater, wetenschap en activisme staan op het programma. Met als kers op de taart: de nationale viering én herdenking op 9 mei. Dat wil je gewoon niet missen.

Deelnemers

Op de partnerpagina vind je alle deelnemende partijen. De Verhalen van Groningen coördineert dit feestjaar. Alle activiteiten worden collectief gepromoot via deze overkoepelende website en een activiteitenkalender.

Doe mee!

Iedereen die graag iets wil organiseren rondom de veelomvattende thema’s vrouwen of feminisme, is van harte uitgenodigd om deel te nemen! Je bent verantwoordelijk voor je eigen project of activiteit, maar van ons krijg je het beeldmerk ‘100 jaar vrouwenkiesrecht Groningen’. Download ook onze communicatiekit.

Samen herdenken we de afgelopen 100 jaar – en luiden we de volgende 100 jaar knallend in!

Groningen viert 100 jaar vrouwenkiesrecht