Expositie: Groninger Vrouwengalerij

Op Internationale Vrouwendag 2019 is -onder enorme belangstelling- de Groninger Vrouwengalerij geopend in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad in Groningen. Naast deze expositie zal de Groninger Vrouwengalerij ook online te bewonderen zijn, in de vorm van een vijftigtal interessante biografieën over Groninger vrouwen (op de website van De Verhalen van Groningen).

Expositie: Groninger Vrouwengalerij
Foto: Stella Dekker

De Groninger Vrouwengalerij is een portrettengalerij van De Verhalen van Groningen die -online én op locatie- verhalen vertelt over vijftig bijzondere Groninger vrouwen uit het verleden. Deze galerij zal o.a. in de vorm van een expositie on tour gaan door de provincie Groningen. Eerste stop: de UB Binnenstad in de stad Groningen. De expositie zal tot en met zondag 16 juni 2019 te zien zijn op de tweede verdieping van het trappenhuis.

Over de Groninger Vrouwengalerij

De Verhalen van Groningen heeft samen met inwoners van Groningen de Groninger Vrouwengalerij opgezet. Groningen heeft veel sterke en vooruitstrevende vrouwen voortgebracht: van excentrieke kunstenaars tot idealistische politici, en van wereldberoemde sopranen tot grensverleggende wetenschappers. Toch zijn deze vrouwen vrijwel niet terug te vinden in de regionale of landelijke geschiedschrijving. Daarom zet De Verhalen van Groningen deze bijzondere vrouwen nu in de spotlights met de Groninger Vrouwengalerij. Vanaf 8 maart zijn de 50 korte biografieën te lezen op www.deverhalenvangroningen.nl en is de Groninger Vrouwengalerij ook op locatie te bezichtigen.

100 jaar vrouwenkiesrecht

Aanleiding voor dit project is de viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht in 2019. Dit provincie-brede themajaar wordt eveneens gecoördineerd door De Verhalen van Groningen. Voor meer informatie, zie www.100jaarvrouwenkiesrechtgroningen.nl.

 Foto: Stella Dekker

Foto: Stella Dekker