Groninger Vrouwengalerij op festival Terug naar het Begin

De Groninger Vrouwengalerij is een portrettengalerij die -online én op locatie- verhalen vertelt over bijzondere Groninger vrouwen uit het verleden. De Verhalen van Groningen heeft samen met Biblionet Groningen en het Groninger Forum een expositie gemaakt van 21 bijzondere Groninger vrouwen. Deze expositie was in de Boekenweek te zien in bibliotheken door heel Groningen, en komt nu naar festival Terug naar het Begin.

Groninger Vrouwengalerij op festival Terug naar het Begin

Groningen heeft veel sterke en vooruitstrevende vrouwen voortgebracht. Daarom worden deze bijzondere vrouwen nu in de spotlights gezet met de Groninger Vrouwengalerij. 

Groninger Vrouwengalerij

Op 25 en 26 mei ontdek je in de Nicolaïkerk van Appingedam excentrieke kunstenaars, idealistische politici, wereldberoemde sopranen en grensverleggende wetenschappers – allemaal Groninger vrouwen. De expositie wordt verrijkt met een aantal korte, verrassende podcasts. Deze expositie en podcasts zijn leuk voor volwassenen én kinderen.

Terug naar het Begin

Terug naar het Begin is een jaarlijks festival in het noordoosten van de provincie Groningen met muziek, theater, poëzie, literatuur, dans & beeldende kunst. De middeleeuwse stad Appingedam en de omliggende dorpen met oeroude kerken vormen het podium en decor voor intieme optredens. Dit jaar vindt het festival plaats van 24 t/m 26 mei. Klik hier voor meer informatie, het programma en tickets.

100 jaar vrouwenkiesrecht Groningen

Aanleiding voor de Groninger Vrouwengalerij is de viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht Groningen in 2019. Festival Terug naar het Begin is onderdeel van dit provincie-brede themajaar. Voor meer informatie, klik hier.

 Groninger Vrouwengalerij

Groninger Vrouwengalerij