Illustere figuren: "Alles wat wij niet zijn"

De Verhalen van Groningen en Noorderzon coproduceren de theatervoorstelling Alles wat wij niet zijn van Illustere Figuren. Tijdens Noorderzon onderzoeken de illustere figuren alles wat zij niet zijn, in een mix van theatrale scènes en een open gesprek met het publiek.

Illustere figuren: "Alles wat wij niet zijn"
Illustere figuren

Illustere Figuren begrijpen vaak dingen niet. Soms zijn dat de grote thema’s des levens, soms zijn het de kleine dagelijkse dingen. Op de ‘Alles wat we niet zijn-avonden’ onderzoeken drie illustere figuren alles wat zij niet zijn. Zelf zijn ze blank, man, hetero, atheïstisch, valide, links georiënteerd, rechtshandig, ziend, horend, noordelijke bewoners, lang en hoogopgeleid. Zij voelen zich dus geroepen om iets over diversiteit te maken. Met het containerbegrip identiteit in de achterzak doen ze onderzoek naar de “ander".

100 jaar vrouwenkiesrecht

Op de ‘Alles wat we niet zijn-avonden’ onderzoeken de illustere figuren alles wat zij niet zijn. Dit jaar bestaat het vrouwenkiesrecht 100 jaar. Kan het worden verlengd of is het wel genoeg geweest? Vanuit het gegeven 100 jaar vrouwenkiesrecht onderzoekt Illustere Figuren, speciaal voor Noorderzon en Verhalen van Groningen, samen met Joran de Boer waar de vrouw nu staat en waar ze heen moet; terug naar het aanrecht of naar femmecratuur! Want, hoe meer je van iets weet, hoe meer je weet dat je niks weet. Dus laten wij zeggen dat wij ontzettend veel weten van vrouwenkiesrecht: wij zijn professionele buitenstaanders.

Praktische informatie

De voorstelling speelt van 19 t/m 22 augustus, elke dag om 17:00u en 19:30u in het Stadhuis in Groningen. Reserveer je tickets hier.