Inbrengtentoonstelling: Lang Leve de Vrouw

In 2019 is het 100 jaar geleden dat Nederlandse vrouwen actief kiesrecht verkregen. De Groningse Aletta Jacobs speelde een belangrijke rol in de strijd die daaraan vooraf ging. Om dit te vieren stelt VRIJDAG haar expositieruimte De Kelder open voor amateurkunstenaars uit de hele provincie Groningen om een eigen interpretatie van de vrouw te laten zien. 

Inbrengtentoonstelling: Lang Leve de Vrouw
Foto: Rita Ottink

De expositie loopt van 10 tot en met 31 mei en is onderdeel van het themajaar 100 jaar vrouwenkiesrecht van de Verhalen van Groningen.

Doe mee!

Heb je een schilderij, foto, beeld, collage of ander kunstwerk dat aansluit bij dit thema en wil je deze exposeren? Doe mee! Per persoon kan één werk ingeleverd worden. Aanmelden vóór 3 mei 2019 via de website van VRIJDAG.

De Kelder

De Kelder aan de Walstraat 34 is de tentoonstellingsruimte voor beeldende kunst. In onze expositieruimte presenteren we zo’n zes tentoonstellingen per jaar. Hier krijgen amateurkunstenaars een podium en exposeren professionele kunstenaars ter inspiratie. Bij een aantal tentoonstellingen wordt een speciale randprogrammering georganiseerd.