Landelijke viering & Openingsmanifestatie 'Strijd! 100 jaar vrouwenkiesrecht Groningen'

Op 9 mei vindt in het Groninger Museum de feestelijke opening van de tentoonstelling "Strijd! 100 jaar vrouwenkiesrecht Groningen" plaats, met de gehele dag gratis entree! Deze openingsmanifestatie valt samen met de landelijke viering 100 jaar vrouwenkiesrecht.

Met een dag vol voorstellingen, interviews, muziek, lezingen en rondleidingen vieren we dat het op 9 mei 2019 precies honderd jaar geleden is dat de wet op het vrouwenkiesrecht na lang actievoeren werd aangenomen in de Tweede Kamer.

Er zijn optredens van onder andere Marene Elgershuizen, Izaline Calister, Janine Abbring, Mineke Bosch, Devika Partiman, Eveline van Rijswijk, Gabriëlle Glasbeek en Marieke Klooster en Koor Bladgoud.

De toegang tot alle activiteiten is gratis, maar vol=vol.

Landelijke viering

Op donderdag 9 mei is het precies honderd jaar geleden dat de Tweede Kamer de wet aannam waarmee het algemeen kiesrecht voor vrouwen en mannen een feit werd. Daarom zet het Groninger Museum, in samenwerking met het Comité 100 Jaar Vrouwenkiesrecht, Atria, Verhalen van Groningen, het Groninger Forum en de Rijksuniversiteit Groningen, deze dag de deuren wijd open voor de landelijke viering van 100 Jaar Vrouwenkiesrecht.