Orgel & Ondernemerschap: Ladies Night

In het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht bestormen de Ladies op 21 november het ‘mannenbastion’ dat de orgelwereld is. In de Martinikerk spelen de organistes Gerrie Meijers en Janny de Vries en spreekt commercieel directeur Victorine de Graaf in een leerzame en plezierige avond met het thema ‘Orgel en Ondernemerschap’.

Orgel & Ondernemerschap: Ladies Night
Foto: Wikimedia Commons (C. Messier)

De Ladies Night wordt een avond vol (orgel)muziek, lezingen, finger foods... en ontmoetingen. Ontmoetingen met invloedrijke vrouwen die allemaal op hun eigen manier een stempel hebben gedrukt op onze maatschappij. Een van de sprekers is Victorine de Graaf, commercieel directeur bij Van Wijnen. Zij zal haar visie op succesvol innovatief ondernemerschap uit de doeken doen in haar lezing getiteld ‘Met beide benen op de grond kom je geen stap vooruit’.


Gerrie Meijers, de bekende organiste uit Haarlem, spreekt over carrière maken in de orgelwereld, en kan daarbij uiteraard putten uit haar eigen ervaring. Zowel Gerrie als de Groningse organiste Janny de Vries zullen hun eigen favoriete orgelwerken introduceren en ook spelen op de beide orgels van de Martinikerk: het prachtige koororgel en de grote ‘zus’, het wereldberoemde Martiniorgel. Tussen de bedrijven door worden er verschillende versnaperingen geserveerd. Om 20.00 uur eindigt het officiële programma en is het tijd voor een borrel en napraten.


Misschien ten overvloede: óók de mannen zijn van harte uitgenodigd om deze avond te komen genieten van de mooie muziek, de boeiende lezingen en de smakelijke versnaperingen. Samen met de vrouwen! Deze avond wordt georganiseerd door Stichting Groningen Orgelstad en Erfgoedpartners.

Praktische zaken

Waar Martinikerk, Groningen
Wanneer 21 november, 17.30 tot 20.00 uur
Entree €15,00 voor vrouwen én mannen / € 5,00 studenten en Stadjerspas
Info en tickets www.orgelzomer.nl