Première 'Man Made' en nagesprek Sunny Bergman

Op zaterdag 6 april gaat Man Made, de nieuwste documentaire van Sunny Bergman, in première in het Groninger Forum. Aanleiding van deze filmvertoning is de Groninger viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht 2019.

Echte mannen zijn stoïcijns, huilen nooit en maken harde grappen. Bergman gaat op zoek naar het antwoord wat de maatschappelijke ideeën over mannelijkheid zijn. Wat wordt nou gezien als typisch mannelijk en in welke stereotypen uit zich dat? En lijden mannen onder deze ideeën? 

Zoektocht

De zoektocht van Sunny begint dichtbij huis met haar partner en familie, maar ze spreekt ook studenten, zondagsvoetballers en mensen die bezig zijn aan de transformatie om man te worden. Hoe zien zij hun mannelijkheid? Bergman test het testosteron van mannen uit diverse groepen, van politieman tot dragqueen en van rugbyspeler tot balletdanser om de relatie tussen testosteron en mannelijkheid te bevragen. 

Ijsland

In IJsland gaat ze op bezoek bij scholen waar jongens ‘gendercompensatie onderwijs’ krijgen om zo een totaalpakket aan menselijke eigenschappen te ontwikkelen. Is dit de weg naar de complete man? Of de man als mens?

Nagesprek met Sunny Bergman

Na afloop van de voorstelling gaat verslaggever en columnist Rosa Timmer in gesprek met Sunny over de film. Meer informatie vind je hier.

Over Sunny Bergman

Sunny Bergman is een vrijzinnige auteur. Zij heeft haar eigen unieke persoonlijke filmstijl om urgente en relevante onderwerpen te onderzoeken en is daarmee agenda zettend. Bekende titels waarmee ze het publieke debat heeft beïnvloed zijn: Beperkt Houdbaar, Sletvrees, Zwart als Roet en Wit is ook een kleur. 

 Sunny Bergman

Sunny Bergman