Nieuwsbericht

3 mei 2019

De Verhalen van Groningen zoekt herinneringen aan de vrouwenbeweging van de jaren zeventig

Baas in eigen buik, Dolle Mina's, man-vrouw-maatschappij... in de jaren zeventig spoelde de tweede feministische golf door heel Nederland en ook door Groningen. In de stad verschenen een Vrouwenhuis in de Raamstraat, een vrouwenboekhandel en vrouwencafé Dikke Trui in de Oude Ebbingestraat. De Verhalen van Groningen is op zoek naar verhalen en herinneringen aan de Groningse vrouwenbeweging.

Was jij een echte feminist of gewoon geïnteresseerd? Zette jij je als vrijwilliger in voor het Vrouwenhuis of voor een van de initiatieven van Dikke Trui? Of nam je op een andere manier deel aan de vrouwenbeweging in Groningen? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Het vrouwenverhalencafé vindt plaats op 23 mei tussen 20.00 en 22.00 in het Groninger Forum, de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat 18. Liever alleen luisteren naar de verhalen van anderen? Dat mag ook. Deelname is gratis, aanmelden kan via info@deverhalenvangroningen.nl.

Extra aandacht voor vrouwen

In 2019 vieren we het feit dat het vrouwenkiesrecht 100 jaar bestaat. In Groningen wordt het  provincie-brede themajaar gecoördineerd door De Verhalen van Groningen. In maart lanceerde De Verhalen van Groningen in dat kader de Groninger Vrouwengalerij en gedurende het hele jaar komen de vrouwenbeweging, emancipatie, feminisme en gelijkheid aan bod. Voor meer informatie, zie www.100jaarvrouwenkiesrechtgroningen.nl.

Over De Verhalen van Groningen

De Verhalen van Groningen maakt het DNA van Groningen op een samenhangende manier zichtbaar en vergroot de waardering en het publieksbereik voor de Groninger cultuurhistorie. Zowel bij inwoners als bij bezoekers. Verhalen bepalen mede de identiteit van Groningen. Kijk voor meer informatie op www.deverhalenvangroningen.nl.