Nieuwsbericht

6 mei 2019

Nu te boeken: ‘Voorwaarts!’ door Gabrielle Glasbeek en Marieke Klooster

“Blijft niet hangen, blijft niet staan, want de vrijheid komt eraan. Wijd ons vaandel, het zwelt aan!” In 2019 viert Groningen 100 jaar vrouwenkiesrecht. Marieke Klooster en Gabriëlle Glasbeek (voorheen Vrouw Holland) brengen ter gelegenheid van dit jubileum een ode aan Groninger vrouwen van vroeger en van nu.

Klooster en Glasbeek zijn hun voorvechtsters dankbaar en voelden dat zij 'iets terug moesten doen'. Met ondersteuning van het Centrum voor Groninger Taal en Cultuur, De Verhalen van Groningen en het Groninger Museum ontwikkelden zij de cabareteske voorstelling Voorwaarts!

Voorwaarts!

In de voorstelling gaan Glasbeek en Klooster onder meer aan de haal met hun verworven vrijheden, bijvoorbeeld in de hiphop versie van 'Wijd waait ons vaandel, het zwelt aan'. Voorwaarts! is een dynamische voorstelling met een terugblik en een ferme kijk vooruit. De voorstelling wordt deels in het Gronings en deels in het Nederlands gespeeld. De teksten zijn geschreven door Marieke Klooster, Gabrielle Glasbeek en Bert Hadders. Robert van der Tol tekent voor de muziek.

100 jaar vrouwenkiesrecht

Voorwaarts! is een aanvulling op de Groninger Vrouwengalerij van De Verhalen van Groningen. In 2019 viert Groningen 100 jaar vrouwenkiesrecht. Op initiatief van het Groninger Museum en De Verhalen van Groningen bundelen allerlei Groninger organisaties, waaronder het Centrum voor Groninger Taal en Cultuur, hun krachten om van 2019 een fantastisch themajaar te maken. Dit wordt eveneens gecoördineerd door De Verhalen van Groningen. Meer informatie: www.100jaarvrouwenkiesrechtgroningen.nl.

Deze voorstelling boeken? Dat kan!

Organiseer je ook iets in het teken van 100 jaar vrouwenkiesrecht? Of zoek je een leuke invulling voor uw evenement? De voorstelling Voorwaarts! is te boeken! Mail naar sanne.meijer@deverhalenvangroningen.nl.

Voorwaarts! - Officiële trailer