Expositie: Groninger Vrouwengalerij

De Groninger Vrouwengalerij is op reis door de provincie Groningen. Van 14 september t/m 7 oktober 2019 is deze portrettengalerij te bewonderen in het Stadhuis van Groningen. De Groninger Vrouwengalerij van De Verhalen van Groningen vertelt verhalen over vijftig bijzondere Groninger vrouwen uit het verleden.

Expositie: Groninger Vrouwengalerij
De Groninger Vrouwengalerij in de UB-Binnenstad te Groningen

Deze galerij is in de vorm van een expositie on tour door de provincie Groningen. Na de Universiteitsbibliotheek in Groningen en het Vestingmuseum in Oudeschans is het Stadhuis in Groningen de volgende stop. De Groninger Vrouwengalerij zal vanaf Open Monumentendag (14 september) te zien zijn in het atrium van het bekende Stadhuis.

Over de Groninger Vrouwengalerij

De Verhalen van Groningen heeft samen met inwoners van Groningen de Groninger Vrouwengalerij opgezet. Groningen heeft veel sterke en vooruitstrevende vrouwen voortgebracht: van excentrieke kunstenaars tot idealistische politici, en van wereldberoemde sopranen tot grensverleggende wetenschappers. Toch zijn deze vrouwen vrijwel niet terug te vinden in de regionale of landelijke geschiedschrijving. Daarom zet De Verhalen van Groningen deze bijzondere vrouwen nu in de spotlights met de Groninger Vrouwengalerij. Er zijn hier 50 korte biografieën te lezen en de Groninger Vrouwengalerij is in de vorm van een expositie ook op locatie te bezichtigen. Daarnaast staan de vrouwen uit de Groninger Vrouwengalerij centraal tijdens allerlei activiteiten en evenementen in stad en provincie.

100 jaar vrouwenkiesrecht

Aanleiding voor dit project is de viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht in 2019. Dit provincie-brede themajaar wordt eveneens gecoördineerd door De Verhalen van Groningen. Voor meer informatie, zie www.100jaarvrouwenkiesrechtgroningen.nl.  

 De Groninger Vrouwengalerij in de Nicolaïkerk in Appingedam, op het festival Terug naar het begin

De Groninger Vrouwengalerij in de Nicolaïkerk in Appingedam, op het festival Terug naar het begin